Kesedilja (Quesedilla) sa piletinom i kačkavaljem

Kesedilja (Quesedilla) sa piletinom i kačkavaljem

SHARE

  • 50 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

16 tortilja
600 g belog mesa
2 crvene paprike
2 glavice crnog luka
50 ml paradajz paste
300 g kačkavalja
so, biber
timijan, bosiljak
beli luk u prahu
ljuta paprika
ulje

Priprema:

1. Na malo ugrejanog ulja izdinstati crni luk, da omekša i postane providan.
2. Dodati belo meso iseckano na manje kockice, promešati i propržiti.
3. Kada meso promeni boju i tečnosti ispari, dodati iseckanu papriku, začine po ukusu i paradajz pastu rastvorenu sa malo vode. Sve dobro promešati i kratko propržiti, dok suvišna tečnost ne ispari i sastojci se povežu.
4. Pripremljenu smesu skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Kačkavalj izrendati.
5. Na jednu polovinu tortilje bogato naneti kačkavalj.
6. Zatim, preko kačkavalja rasporediti dve kašike pripremljenog fila sa pilećim mesom.
7. Sve posuti kačkavaljem i preklopiti. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.
8. Tortilje peći na dobro ugrejanom grilu ili neprijanjajućem tiganju, sa obe strane, dok se kačkavalj ne rastopi.
9. Poslužiti toplo uz salsu ili salatu po izboru.

Preporučujemo i recept za Monte Cristo sendvič.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?