Start Deserti Kolači Kesten kocke

Kesten kocke

Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike gustina
2 dl mleka
1 instant kafa
Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlake
Za fil:
4 jajeta
250 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
250 g kesten pirea

Priprema:

Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca pa sa kašikom šećera umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa 3 kašike šećera. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca pa dodati brašno i gustin te polako promešati varjačom.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je poprečno preseći napola. Instant kafu rastopiti u toplom mleku pa poprskati kore.
Fil:
1. Sjediniti šećer i jaja i kuvati na pari uz neprestano mućenje dok se šećer ne rastopi.
2. Potom dodati čokoladu izlomljenu na kockice i nastaviti sa kuvanjem mešajući dok se čokolada ne rastopi.
3. U ohlađenu smesu od čokolade dodati penasto umućen margarin i kesten pire te sve zajedno umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila i prekriti drugom korom. Zatim rasporediti preostali fil i poravnati.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko fila.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!