Start Vaši recepti Kiflice sa kukuruznim brašnom

    Kiflice sa kukuruznim brašnom

    Recept Valerije Sekereš iz Zrenjanina

    Kukuruzne kiflice

    • 75 min
    • 6-8 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    150 g kukuruznog griza
    150 g kukuruznog brašna
    300 g glatkog brašna
    300 g oštrog brašna
    1 kašičica soli
    3 kašičice šećera
    40 g kvasca
    50 g margarina
    300 ml mlakog mleka
    200-300 ml ključale vode
    1 jaje za premazivanje
    susam
    so

    Priprema:

    1. Pomešati kukuruzno brašno i griz, preliti ključalom vodom, promešati i pustiti da se ohladi.
    2. U 100 ml mlakog mleka razmutiti kvasac sa malo šećera, pa ostaviti da zapeni.
    3. Kukuruznom brašnu i grizu dodati brašno, so, šecer, kvasac, margarin, preostalo mlako mleko i zamesiti glatko testo.
    4. Ostaviti na toplom da nadođe oko sat vremena.
    5. Nadošlo testo premesiti i razviti, te formirati kiflice.
    6. Premazati ih umućenim jajetom, posipati po želji kukuruznim grizom ili susamom i solju.
    7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju.

    Preporučujemo i recept za nepečenu tortu s keksom i pavlakom.