Start Kuhinje sveta Kineske punjene knedle na pari

Kineske punjene knedle na pari

Kineske knedle na pari
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
450 g pirinčanog brašna
380 ml mlake vode
½ kašičice soli
malo ulja
Fil
300 g bele ribe
1 čen belog luka
3 cm korena đumbira
1 mladi luk
½ kašičice paste od rakova
½ kašičice kineskog začina
malo soli
Sos
250 ml slatko-kiselog sosa
I još
kupus

Priprema:

Testo
1. Pirinčano brašno i so promešati, pa lagano dodavati vodu i zamesiti (lepljivo) testo, uz dodavanje onoliko ulja koliko je potrebno da bi rad bio lakši.
2. Testo prekriti krpom i ostaviti da miruje oko pola sata.
Nadev
1. Belu ribu usitniti što bolje, pa propržiti na dobro ugrejanom ulju. Dodati rendani koren đumbira, pastu od rakova i začinsku mešavinu pa promešati i skloniti sa vatre.
2. Zatim, smesu fino samleti, kako bi se dobila homogena smesa.
Finalni postupak
1. Testo lagano premesiti uz dodatak brašna ili skroba, pa podeliti na desetak delova.
2. Na brašnom posutoj radnoj površini razvaljati loptice u okrugli oblik na veličinu manje palačinke.
3. Na sredinu svake rastanjene loptice staviti po kašiku fila i spojiti krajeve, formirajući faltice na sredini.
4. Papir za pečenje iseći na manje kvadratiće, pogodne za kuvanje knedli.
5. U stimer tj. posudu za kuvanje na pari položiti papiriće, pa na njih stavljati knedle. Poklopiti i kuvati na pari petnaestak minuta. Ukoliko nemate stimer, u većoj posudi ugrejati vodu, prekriti rešetkom i obložiti listovima kupusa ili kelja. Knedle poređati na papir za pečenje i kuvati na pari petnaestak minuta.
6. Knedle izvaditi iz posude i odvojiti od papira, pa servirati uz sos i dodatak svežeg povrća po izboru.

Preporučujemo i recept za stir fry s nudlama i povrćem.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!