Start Glavna jela Testa Kiš sa kiselim mlekom

Kiš sa kiselim mlekom

 

PIxabay

Sastojci:

Za testo
– 400 g mekog brašna tip 400
– 150 g mladog sira
– 1 jaje
– 1 dl mleka
– 1 dl ulja
– 1 prašak za pecivo
– so
Za fil
– 1 glavica crnog luka
– 1 crvena paprika
– 100 g mesnate slanine
– 100 g suvog vrata
– 150 g praške šunke
– 3 dl kiselog mleka
– 3 jajeta
– 1 veza vlašca
– 3 kašike ulja
– mešavina začina

Priprema:

Testo:
1. Sir izdrobiti viljuškom. Pomešati ga sa jajetom, mlekom, uljem i posoliti po ukusu.
2. Postepeno dodavati mešavinu brašna i prašaka za pecivo i mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
3. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti da miruje 30 min.
Fil:
1. Luk i papriku očistiti i iseći na kockice, slaninu, prašku šunku i suvi vrat takođe iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti luk i slaninu, a potom dodati papriku, te i nju propržiti. Dodati suvi vrat i prašku šunku, začiniti po ukusu, te kratko prodinstati.
3. Pripremljeni fil ostaviti da se ohladi.
4. Vlašac sitno iseckati, dodati u fil i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pripremljeno testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. Dno i bočne stranice okrugle tepsije prečnika 25 cm obložiti testom.
2. Preko testa sipati fil i poravnati ga.
3. Posebno umutiti jaja i kiselo mleko, preliti preko fila i protresti kako bi se ravnomerno rasporedio. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here