Sastojci:
120 g kuvanih pilećih prsa
1 kašika ljutog sosa (salse)
60 g belog jogurta
1 kašika izmrvljene gorgonzole
1 kašika iseckanog vlašca
3 kriške integralnog hleba
2 struka celera isečena ”a julienne” (na tračice)
1 šargarepa očišćena i isečena ”a julienne”
ISPROBAJTE I… Tost sendvič sa piletinom
Priprema:
1. U jednoj činiji sjediniti piletinu sa ljutim sosom i dobro promešati.
2. U drugoj činiji pomešati jogurt sa gorgonzolom i vlašcem. Hleb ispeći na gril tiganju da porumeni sa obe strane. Na svako parče kašikom naneti smesu od gorgonzole.
3. Jednako podeliti celer, šargarepu i piletinu i završiti pripremu sendviča. Pokriti drugim parčetom hleba. Po želji, svaki sendvič podeliti napola i spojiti sa dve strane čačkalicom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net