Start Vaši recepti Kolač koji ćete zavoleti – kinder bueno kocke

    Kolač koji ćete zavoleti – kinder bueno kocke

    Recept Izabele Janoši iz Temerina

    Kolač kinder bueno

    • 60 min
    • mirovanje 4 h
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kora
    6 belanaca
    6 kašika šećera
    1 kašika ulja
    2 kašike mekog brašna
    2 kašike mlevenog keksa
    200 g pečenih lešnika
    250 g eurokrema
    ½ praška za pecivo
    Fil
    1 l mleka
    6 žumanaca
    2 pudinga od vanile
    6 kašika brašna
    100 g čokolade za kuvanje
    300 g margarina
    8 kašika šećera
    550 g pti-ber keksa
    Natapanje
    300 ml mlakog mleka
    Dekoracija
    2 šlaga
    200 ml mleka za šlag
    1 kremfiks
    rendana čokolada

    Priprema:

    1. Penasto umutiti žumanca i dodati malo mleka, dva pudinga i brašno. Mutiti dok se grudvice ne razbiju.
    2. Preostalo mleko zagrejatii, umešati pripremljenu smesu i mutiti dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
    3. Belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer, a potom umešati ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i keks. Sve lepo sjediniti.
    4. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen pleh, pa je posuti seckanim pečenim lešnicima. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 min.
    5. Gotovu piškotu premazati otopljenim eurokremom.
    6. Nakon toga ulupati margarin sa šećerom pa ga sjediniti sa ohlađenim kremom.
    7. Fil podeliti na 2 dela, pa u jedan dodati rastopljenu čokoladu i dobro promešati.
    8. Kolač filovati sledecim redosledom: preko piškote sa eurokremom poređati red keksa natopljnog mlekom te premazati žutim filom. Ponovo poređati natopljen keks i premazati čokoladnim filom.
    9. Kolač premazati šlagom ulupanim sa mlekom i kremfiksom, pa ukrasiti narendanom čokoladom.

    Preporučujemo i recepte za bećar štangle, slatki venac s orasima i cimetom, trobojni kolač, nepečenu tortu s keksom i kiselom pavlakom i zakotu.