Kolač koji se ne peče – keks kolač s bademom

Kolač koji se ne peče – keks kolač s bademom

SHARE
Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 30 minuta
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

3 žumanceta
250 g šećera u prahu
250 g margarina
1 vanil-šećer
100 g mlevenih badema
300 g mlevenog keksa
250 ml soka od pomorandže
100 g čokolade za kuvanje
Dekoracija
3 belanceta
4 kašike šećera
3 kašike šećera u prahu
300 ml slatke pavlake

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca sa šećerom u prahu, vanil-šećerom i omekšalim margarinom.
2. Posebno sjediniti mleveni keks i bademe pa preliti (gaziranim) sokom od pomorandže i dobro izmešati.
3. Sjediniti krem od žumanaca sa smesom od keksa i badema te dobro izmešati da bi se dobila ujednačena masa.
4. Dobijenu masu podeliti na dva dela, a potom u jedan deo dodati rendanu čokoladu.
5. Belanca umutiti u sneg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati šećer da se dobije čvrst šam.
6. Slatku pavlaku i 3 kašike šećera u prahu umutiti u šlag.
7. U šlag od slatke pavlake dodati šam od belanaca i promešati.
8. Na tacnu naneti smesu od keksa sa čokoladom i oblikovati koru. Preko nje rasporediti smesu od keksa bez čokolade i sve premazati pripremljenim šlagom. Ostaviti u frižideru da se stegne.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?