Kolač koji se ne peče – rozen oranž štangle

    Kolač koji se ne peče – rozen oranž štangle

    Recept Marine Stanojević iz Sremske Kamenice

    SHARE

    Oranž štanglice

    • 45 min
    • mirovanje 6 h
    • 10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    1 pakovanje kora za rozen tortu
    Fil
    400 g šećera
    300 ml vode
    250 g margarina
    150 g čokolade
    200 g oraha
    200 g mlevenog keksa
    2 zaleđene pomorandže
    (jedna cela i jedna bez kore)
    Glazura
    100 g čokolade
    2 kašike ulja
    150 g šećera u prahu
    2 kašike vrele vode
    1 kašika soka od limuna
    narandžasta boja za kolače

    Priprema:

    1. Sjediniti vodu i šećer i kuvati dok ne proključa. Potom, dodati margarin i čokoladu pa mešati dok se ne otope. Pripremljenu smesu ostaviti da se prohladi.
    2. Zatim, dodati orahe, keks i rendane smrznute pomorandže.
    3. Mlakim filom premazati rozen kore i složiti ih jednu na drugu. Ostaviti ih u frižideru da se potpuno ohlade i stegnu.
    4. Posebno otopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko gornje kore.
    5. Za dekoraciju izmešati šećer sa vodom i sokom od limuna, pa dodati malo narandžaste boje i promešati. Pripremljenom smesom poprskati glazuru od čokolade.
    6. Ohlađen kolač iseći na štangle.

    Na sledećoj strani pogledajte pripremu kolača u slikama tzv. korak po korak…

    1 KOMENTAR

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?