Kolač s piškotama i kafom

Kolač s piškotama i kafom

SHARE
  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 500 g piškota
– 4 jajeta
– 2 dl slatke crne kafe
– 150 g šećera
– 100 g čokolade za kuvanje
– 2 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom da se dobije svetao krem.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
4. Fil od žumanaca sjediniti sa šlagom od slatke pavlake, dodati šne od belanaca i polako promešati varjačom da se dobije ujednačena smesa.
5. Pripremiti odgovarajuću tacnu za kolač. Polovinu piškota potopiti u crnu kafu, a zatim ih rasporediti po dnu tacne. Potom ih premazati polovinom pripremljenog fila i posuti polovinom rendane čokolade. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljeni materijal, a odozgo kolač poprskati otopljenom čokoladom.

SAVET PLUS:
Prilikom pripreme kolača jaja se termički ne obrađuju zato koristite sveža jaja.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?