Kolač s višnjama, suvim grožđem i orasima

Kolač s višnjama, suvim grožđem i orasima

SHARE

kolac sa visnjama i orasima

  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 4 jajeta
– 7 šoljica (za crnu kafu) šećera
– 4 šoljice mleka
– 4 šoljice ulja
– 12 šoljica brašna
– 1 prašak za pecivo
– narendana kora jednog limuna
– 500 g višanja
– 50 g seckanih oraha
– 50 g suvog grožđa
– 100 g šećera u prahu

ISPROBAJTE I… Tortu sa suvim grožđem

Priprema:

1. Umutiti belanca sa šećerom, a potom neprekidno muteći dodavati jedno po jedno žumance.
2. Nakon toga dodati ulje, rendanu koru limuna i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
3. Sve lepo sjediniti, pa polovinu smese sipati u podmazan i brašnom posut pleh. Peći na 200°C dok blago ne porumeni.
4. Potom koru izvaditi iz rerne, rasporediti višnje, orahe i suvo grožđe, te preliti drugom polovinom mase.
Vratiti u rernu i peći dok ne porumeni.

Finalni postupak:
1. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, a zatim posuti šećerom u prahu i seći na kocke željene veličine.

Recept Milice Unić iz Zaječara.

Arhiva: Pošalji recept

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?