Start Deserti / Torte i kolači Kolač sa medom

Kolač sa medom

Clipboard11

Pripremа:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi penasto umutiti jaja sa šećerom.
2. Dodati med, mleko i mast, a potom umešati brašno pomešano sa sodom bikarbonom i umesiti glatko testo.
3. Testo podeliti na 8 loptica, a potom ih rastanjiti na veličinu pleha.
4. Korice peći na dobro podmazanom i pobrašnjenom prevrnutom plehu u zagrejanoj rerni na 200°C. Paziti da ostanu bele, a ipak pečene (oko 7 minuta u zavisnosti od rerne).
Fil:
1. Gustin razmutiti u 5 dl mleka.
2. Zatim u odgovarajućoj šerpi karamelizovati šećer i preliti ga sa 1 l mleka. Mešati dok se karamel ne otopi i ostaviti da provri.
3. Potom dodati razmućen gustin i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Margarin penasto umutiti i sastaviti ga sa ohlađenim kremom. Na kraju dodati mlevene orahe.
Finalni postupak:
1. Filovati na uobičajen način: kora, fil, kora… pa kolač odložiti u frižider da prenoći kako bi kore omekšale.

Recept Milanke Slović iz Kragujevca
Recept Milanke Slović
iz Kragujevca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!