Start Dijamant kuvarica Kornet torta

    Kornet torta

    kornet-tortaSastojci:
    za kore
    – 10 jaja
    – 300g mlevenih oraha
    – 12 kašika šećera
    – 6 kašika prezli
    – 1 Dijamant margarin
    za kornete
    – 30 korneta
    – 300g šećera u prahu
    – 500g mlevene plazme
    – 8 žumanaca
    – 3dcl soka od narandži
    – 100g mlevenih oraha
    – 100g žele bombona
    – 200g krem bananica
    – 1 Dijamant margarin
    za dekoraciju
    – 6 kesica šlaga
    – čokoladni preliv

    ISPROBAJTE… Lešnik kornet

    Priprema:
    Kora: od 5 belanca, 6 kašika šećera, 3 kašike prezli, 150g mlevenih oraha praviti 2 kore.
    Fil: 10 žumanaca, 200g šećera u prahu skuvati na pari pa kad se ohladi dodati 1 umućen margarin. Kada se fil prohladi filovati po principu kora-fil.
    Korneti: kupiti 30 korneta i puniti ih filom koji ste prethodno pripremili na sledeći način: sjediniti šećer u prahu, mlevenu plazmu, žumanaca (prethodno skuvana na pari), sok od narandži, mlevene orase, sitno seckane žele bombona i sitno seckane krem bananice. Kad ste sastojke dobro umešali, dodati margarin i još 150g šećera u prahu.
    Finalni postupak: napunjene kornete okrenuti naopako i staviti filove na kore. Umutiti šest kesica šlaga i ukrašavati između korneta. Na kornete i šlag naneti čokoladni preliv.

    Recept Milice Živković iz Bele Crkve

    Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

    Please enter your comment!
    Please enter your name here