Start Deserti / Torte i kolači Kornjača sa makom

Kornjača sa makom

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
kornjaca sa makom

Priprema:

1. U mlakom mleku rastopiti kvasac sa kašičicom šećera i brašnom, te ostaviti da nadođe.
2. Sjediniti brašno, margarin, rum, jaja, nadošao kvasac i kašiku meda, pa umesiti testo.
3. U šerpicu sipati mleko i šećer pa kuvati na umerenoj temperaturi. Dodati mak i vanil-šecer pa kuvati dok se krem ne zgusne. Jednu kašiku fila ostaviti sa strane.
4. Testo premesiti i odvojiti parče za glavu kornjače. Preostalo testo razviti oklagijom, premazati medom, a zatim i filom od maka pa uviti u rolat.
5. Rolat iseći na parčad. Od preostalog testa napraviti glavu, zdubiti je i staviti kašiku fila unutra. Napraviti dve rupice za oči i ispuniti ih filom.
6. Glavu staviti u pleh obložen papirom za pečenje, a zatim ređati parčiće rolata tako da se formira kornjačin oklop. Peći u rerni na 180 °C 35 min.

Recept Marije Pešić iz Smedereva
Recept Marije Pešić iz Smedereva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!