Start Glavna jela Povrće Korpice od luka

Korpice od luka

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 4 veće glavice luka
– 200 g mlevene junetine
– 200 g šampinjona
– 100 g mocarele
– 2 dl kisele pavlake
– 1 žumance
– 2 kašike prezle
– 1/2 veze peršuna
– 2 dl belog vina
– mešavina začina, biber
– 3 kašike ulja

Priprema
1. Luk očistiti, oprati i odseći vrhove a sredinu izdubiti i sitno iseckati. Šampinjone iseći na listove, mocarelu izrendati na krupno rende, a peršun sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati mleveno meso, i dinstati dok ne omekša. U omekšalo meso dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok šampinjoni ne omekšaju.
3. U gotov fil dodati seckan peršun i mocarelu, pa njim puniti udubljenja od luka.
4. Punjeni luk staviti u vatrostalnu posudu, preliti vinom pa peći dok ne porumeni.
5. Posebno umutiti pavlaku, žumance i prezlu. Pred kraj pečenja, pripremljenom masom od pavlake, jajeta i prezle, preliti luk pa ostaviti u rerni još malo da porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!