Start Glavna jela Supe i čorbe Krem čorba od bundeve

Krem čorba od bundeve

Foto: Freedigitlphotos.net
Foto: Freedigitlphotos.net

Potrebno je:
500 g bundeve
100 g šargarepe
1 krupniji krompir
1,25 l bistre supe
100 g pavlake
50 g ulja
1/2 glavice crnog luka
1 grančica ruzmarina
biber
so

Priprema:
1. Bundevu i krompir očistiti i iseći na kockice. Šargarepu iseći na kolutiće, a crni luk sitno iseckati.
2. Zagrejati ulje, dodati iseckan luk i propržiti da bude staklast. Zatim dodati bundevu, krompir i šargarepu, zaliti sa malo supe, dodati ruzmarin, začiniti po ukusu i sve zajedno dinstati nekoliko minuta. Sipati ostatak supe i kuvati dok povrće potpuno ne smekša. Gotovu čorbu skloniti sa vatre, izvaditi grančicu ruzmarina i sve propasirati kroz gusto sito. Čorbu zatim vratiti na šporet, pustiti da provri, umešati pavlaku i kratko prokuvati. Služiti toplo.

Izvor: recepti.com

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!