Start Predjela Krem čorba od cvekle i krompira

Krem čorba od cvekle i krompira

Pored toga što ćete uživati u ukusu ove zdrave supe od cvekle i vaše oči će uživati u ružičastoj boji svakog zalogaja!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
600 g krompira
2 cvekle
1 konzerva kokosovog mleka
1 limun
2 kašičice mlevenog korijandera
2 kašičice mlevenog čilija
1 kašičica mlevenog kima
2 čena belog luka
krutoni
gorgonzola po ukusu
so, biber

Priprema:
1. Rernu zagrejati na 200°C. Staviti u pleh neoljuštenu cveklu i peći je oko sat vremena.
2. Za to vreme krompir oljuštiti, iseći na kocke i skuvati. Nakon toga ga dobro procediti.
3. Pečenu cveklu ostavite sa strane da se prohladi pa je nakon toga oljuštiti i naseckati na komadiće.
4. Ubaciti cveklu u blender, dodati kuvani krompir pa začiniti limunovim sokom, kimom, čilijem i korijanderom.
5. Sipati bademovo mleko, dodati sitno iseckan beli luk te posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Mutiti u blenderu dok ne nastane kremasta struktura.
7. Čorbu servirati u činijice pa odozgo staviti krutone i gorgonzolu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!