Krem čorba od šampinjona

Krem čorba od šampinjona

SHARE
Foto: Foodiesfeed

Sastojci:

400 g šampinjona
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike brašna
1 žumance, ulje
1 dl pavlake
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika senfa
mešavina začina
biber

Priprema:

1. Crni i beli luk očistiti i iseći na krupnije komade.
2. U blenderu sjediniti polovinu šampinjona, crni i beli luk pa izmiksati. Preostale šampinjone iseći na listove.
3. Na malo ulja propržiti mlevene šampinjone, crni i beli luk. Potom dodati šampinjone isečene na listove te sve zajedno pržiti na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Nakon toga posuti brašnom i promešati. Sipati 1,5 l vode i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
5. Zatim dodati senf, seckani peršun i začine po ukusu pa kuvati još 10 min.
6. U gotovu čorbu dodati mešavinu žumanceta i pavlake.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?