Start Predjela Testenina Kremasta testenina s prazilukom i sirom

Kremasta testenina s prazilukom i sirom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 srednja praziluka
2 sveža jajeta
40 g parmezana
300 ml pavlake
400 g testenine
(u obliku pužića)
mešavina začina
so, ulje

Priprema:

1. Praziluk očistiti i iseći na kockice.
2. U tiganju ugrejati malo ulja, a zatim dodati praziluk i kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem, dolivajući vodu po potrebi dok praziluk ne omekša.
3. Posebno obariti testeninu u obliku pužića u slanoj vodi, a potom je ocediti od suvišne tečnosti. U još vrelu testeninu dodati jaja i mešati da bi se od toplote testenine jaja termički obradila.
4. Na kraju u testeninu dodati dinstani praziluk, pavlaku, parmezan i začine po ukusu pa promešati.

Ocenite recept - vaša ocena je:

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!