Kremasti kokos kolač

    Kremasti kokos kolač

    Recept Irene Cvetković iz Vlasotinca

    SHARE

    • 120 min
    • 6 porcija
    • Lako

    Sastojci:

    Kore
    7 belanaca
    7 kašika šećera
    3 kašike brašna
    3 kašike griza
    Preliv
    150 ml čokoladnog mleka
    I fil
    7 žumanaca
    800 ml mleka
    2 pudinga od kokosa
    4 kašike šećera
    150 g margarina
    100 g šećera u prahu
    II fil
    300 ml slatke pavlake
    100 g mlevenog keksa
    Dekoracija
    2 krem šlaga od vanile
    50 g kokosa
    50 g rendane čokolade

    Priprema:

    Kore
    1. Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati brašno i griz i lagano umešati.
    2. Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh i peći oko 20 minuta na 180 ̊ C. Toplu koru preliti čokoladnim mlekom i ostaviti da se ohladi.
    I fil
    1. Umutiti žumanca sa 300 ml mleka pa dodati puding od kokosa. Preostalo mleko staviiti da proključa i zakuvati umućena žumanca sa pudingom. Kada se fil zgusne, skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.
    2. U ohlađeni fil dodati umućeni margarin sa šećerom u prahu i sve dobro sjediniti.
    II fil
    1. Umutiti slatku pavlaku, a zatim dodati mleveni keks i izmešati.
    Finalni postupak
    1. Preko kore naneti prvi fil, drugi fil a potom penasto umućen šlag. Po želji dekorisati rendanom čokoladom i kokosom.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    NEMA KOMENTARA

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?