Start Deserti Puding i sladoled Kremasti sladoled od kafe (bez jaja)

Kremasti sladoled od kafe (bez jaja)

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock
  • 15 minuta
  • mirovanje min. 2 h
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

3 kašike instant kafe
nekoliko kašičica vode
(da se kafa rastvori)
200 ml kondenzovanog mleka
600 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Rastvorit instant kafu u malo vode. Kondenzovano mleko umutiti pa dodati kafu i još jednom sve sjediniti.
2. U većoj posudi umutiti slatku pavlaku, a zatim dodati prethodno pripremljenu smesu.

Sladoled od crvenog pasulja

3. Sve dobro sjediniti i sipati u plastičnu posudu. Ostaviti u zamrzivač da se dobro prohladi, najmanje dva sata. Smesu promešati s vremena na vreme.
4. Sladoled servirati kada se potpuno ohladi i stegne.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!