Start Deserti Slatka testa Kremasti tart sa bananama i kokosom

Kremasti tart sa bananama i kokosom

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači
  • 120 min
  • 6-8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kora
300 g brašna
malo praška za pecivo
1 vanil-šećer
prstohvat soli
3 jajeta
150 g putera
100 g šećera
mleko po potrebi
Fil
1 pudinga od vanile
500 ml mleka
3 kašike šećera
3 banane
Posipanje
kokos

Priprema:

Kora
1. Pomešati brašno i prašak za pecivo u dubljoj činiji.
2. U sredini napraviti udubljenje, pa dodati šećer, vanil-šećer i prstohvat soli.
3. Zatim dodati jaja i malo mleka. Promešati lagano varjačom.
4. Dodati komadiće putera, pa umesiti prhko testo. Po potrebi dodati još mleka.
5. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti ga da odstoji u frižideru sat vremena.
6. Nakon toga, razviti testo oklagijom između dva parčeta providne folije.
7. Staviti ga u kalup za tart i blago pritisnuti uz ivice. Dno izbockati viljuškom, a potom peći na 200°C dok ne porumeni.
Fil
1. Za to vreme u 100 ml mleka razmutiti puding, a ostatak ostaviti da provri sa šećerom.
2. Dodati puding u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
Finalni postupak
1. U prohlađenu pečenu koru sipati polovinu pudinga pa poređati dve banane isečene na kolutove.
2. Zatim preliti ostatkom pudinga, pa dekorisati preostalom bananom i kokosom.

Preporučujemo i recept za karamel pitu sa bananama

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!