Start Vaši recepti Kremasto zadovoljstvo sa lešnicima i čokoladom – renato kocke

    Kremasto zadovoljstvo sa lešnicima i čokoladom – renato kocke

    Recept Radoslave Ilić iz Bele Palanke

    Renato kocke

    • 80 min
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kora
    8 belanaca
    1 prstohvat soli
    150 g šećera
    40 g brašna
    120 g pečenih mlevenih lešnika + 30 g
    Fil
    8 žumanaca
    120 g šećera
    100 g brašna
    350 ml mleka
    180 g čokolade
    200 g margarina

    Priprema:

    Kora
    1. Umutiti belanca sa prstohvatom soli, pa nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje šećera sve dok se ne stvori čvrsta pena.
    2. Potom umešati 120 g pečenih mlevenih lešnika i brašno, te sve lepo sjediniti varjačom.
    3. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
    Fil
    1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom, umešati brašno, dodati mleko, te skuvati na pari. Mešati dok se ne zgusne, pa dodati izlomljenu čokoladu.
    2. Kada se čokolada otopi, krem skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
    3. Ohlađen krem sastaviti sa dobro umućenim margarinom.
    Finalni postupak
    1. Koru premazati filom i posuti je preostalim lešnicima.
    2. Po želji dekorisati rendanom čokoladom, iseći na kocke i poslužiti.