Start Vaši recepti Krempita sa jagodama

    Krempita sa jagodama

    Recept Cvete Stojiljković iz Leskovca

    Krempita sa jagodama

    • 60 minuta
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kora
    2 jajeta
    6 žumanca
    4 kašike šećera
    4 kašike brašna
    1 prašak za pecivo
    100 ml ulja
    Fil
    3 pudinga od vanile
    800 ml vode
    10 kašika šećera
    6 belanca
    3 vanil-šećera
    I još
    200 g jagoda
    1 kesica šlaga

    Priprema:

    Kora
    1. Umutiti jaja i 6 žumanca sa šećerom, zatim dodati brašno, prašak za pecivo i ulje.
    2. Sve dobro umutiti i sipati u podmazan i brašnom posut četvrtasti pleh.
    3. Peći oko 20 minuta na 170ºC.

    Neobična krempita

    Fil
    Belanca čvrsto umutiti sa 8 kašika šećera i vanil-šećerom.
    1. Puding razmutiti u malo mleka, a ostatak mleka i šećera staviti da se kuva. Kada mleko provi, u tankom mlazu sipati puding i neprestano mešati sve dok se ne zgusne.
    2. Vreo puding sipati u prethodno umućeni sneg od belanaca i sve dobro sjediniti.
    Finalni postupak
    1. Na toplu koru poređati jagode presećene na pola, pa premazati filom (odmah nakon pripreme).
    2. Kolač ostaviti da se ohladi pa neposredno pred serviranje ukrasiti šlagom.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!