Krmenadle sa sosom od šampinjona

Krmenadle sa sosom od šampinjona

SHARE

Foto: Bakina Kujna

  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

8 tanjih krmenadli
150 g brašna
300 g šampinjona
3 struka mladog luka
1 dl pavlake za kuvanje
200 g kačkavalja
so, biber, ulje

ISPROBAJTE I… Krmenadle u sosu od jabuka

Priprema:

1. Krmenadle blago istanjiti preko najlon kese tučkom za meso. Uvaljati ih u brašno i propržiti na vrelom ulju s obe strane da porumene. Izvaditi ih iz tiganja i odložiti na toplo.
2. Šampinjone iseći na listove, mladi luk na kolutove.
3. Na malo ulja propržiti mladi luk, pa dodati šampinjone i dinstati ih u sopstvenom soku dok suvišna tečnost ne uvri. Sipati pavlaku za kuvanje, dodati začine po ukusu i promešati, te sve zajedno kratko prokuvati.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pržene krmenadle. Na svaku naneti kašiku pripremljenog fila od šampinjone i odgore ih posuti rendanim kačkavaljem.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok se sir ne rastopi i blago porumeni.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?