Start Glavna jela Testa Hrskavi kroasani

Hrskavi kroasani

  • Pixabay

Sastojci:

– 200 ml vode
– 200 ml mleka
– 40 gr kvasca, svežeg
– 1 kašika šećera
– 1 kašičica soli
– 4 kašike ulja
– 600 gr brašna
– 200 gr margarina
– 1 žumance

Priprema:

Zagrejati mleko pa dodati kvasac i šećer pa ostaviti da kvasac odradi.
U posudu staviti brašno ( skoro sve ), pa dodati nakisao kvasac, dodati vodu, ulje, i so pa umesiti testo dodavajući preostalo brašno. Testo zaokružiti i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Zatim iseći na 8 jufki i svaku rastanjiti na veličinu velikog tanjira, u krug, pa na 7 jufki narendati margarin i naslagati ih kao tortu, pa osmu staviti odgore, na nju ne stavljati margarin.  Razviti u veliki krug, debljine 3 – 5 mm i iseći u 32 trougla.
Kroasani se mogu puniti čime god želite.
Umotati ih i malo saviti, da liče na polumesec i staviti u podmazan pleh, premazati žumancetom i ostaviti da kisnu 60 minuta.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!