Krostata sa džemom od kajsija

Krostata sa džemom od kajsija

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
130 g brašna
prstohvat soli
63 g putera
1 kašika šećera
1 kesica vanil-šećera
½ limuna (kora)
1 jaje (belance)
150 g marmelade od kajsija
Premaz
1 jaje (žumance)
malo vode
šećer u prahu

ISPROBAJTE I… Krostata sa džemom od borovnica

Priprema:

1. U posudu dodati brašno, so, šećer, vanil-šećer, puter, narendanu koru limuna i belance pa sve dobro promešati i sastaviti da se dobije glatko i za rad pogodno testo.
2. Testo uviti u najlon foliju i ostaviti u frižider da se dobro ohladi, oko 40 minuta.
3. Izvaditi testo i na pobrašnjavljenoj površini rastanjiti prema obliku kalupa u kom će se peći.
4. Testo urolati na oklagiju pa prebaciti u kalup i dobro pritisnuti uz ivice. Testo izbockati na više mesta po dnu a višak testa (izvan ivica) odseći i premesiti. To testo rastanjiti i iseći na trakice.
5. Krostatu premazati marmeladom i unakrsno naneti trakice.
6. Umutiti žumance sa malo vode i premazati ivice i trakice od testa.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta tj. dok ivice ne porumene.
8. Pečenu krostatu ostaviti da se potpuno ohladi, posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?