Start Deserti Slatka testa Kuglof s pomorandžom

Kuglof s pomorandžom

Foto: Dobra hrana
  • 120 min
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
5 jaja
250 g šećera
2 ml ulja
300 g brašna
1 prašak za pecivo
1 pomorandža (sok i korica)
50 g kandirane kore narandže
100 g čokolade
Prelivanje
100 l gaziranog soka od narandže
Glazura
100 g čokolade
30 g putera
1 kašika ulja

Priprema:

1. Razdvojiti belanca od žumanaca, a zatim belanca umutiti u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer, pa žumanca. U umućenu smesu naizmenično dodavati sok od narandže i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. U sudu na pari rastopiti čokoladu i prohlađenu je umiksati u smesu.
3. Na kraju lagano umešati rendanu i kandiranu koricu narandže. Smesu izliti u podmazanu modlu za kuglof.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 60 min.
5. Izvaditi iz rerne, drvenim štapićem za ražnjiće izbockati pečeno testo na što više mesta i u rupice sipati gazirani sok od narandže. Sačekati 10 min da upije, a potom ga izvrnuti na tacnu za služenje.
6. Rastopiti čokoladu i puter, sjediniti sa uljem i preliti preko ohlađenog kuglofa.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!