Start Deserti Slatka testa Kuglof sa žele bombonama i aroma koja se ne zaboravlja!

Kuglof sa žele bombonama i aroma koja se ne zaboravlja!

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 160 min
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
200 g oštrog brašna
200 g mekog brašna
10 g svežeg kvasca
300 g šećera
250 g margarina
6 jaja
200 ml mleka
1 limun (sok i kora)
50 g seckanih žele bombona
Dekoracija
100 g šećera u prahu
2-3 kašike mleka

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

Testo
1. U toplo mleko dodati kvasac i kašičicu od ukupne količine šećera, pa promešati i ostaviti da zapeni.
2. Margarin sobne temperature penasto umutiti sa šećerom i vanil-šećerom.
3. U dobro izmiksanu masu dodavati postepeno tj. jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje.
4. Dodati kvasac, sok i koru limuna, pa ponovo umutiti sve sastojke.
5. Na kraju dodati prosejano brašno i sve sjediniti. Prekriti testo i ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta.
Dekoracija
1. Šećer u prahu pomešati sa mlekom da se dobije dobije gusta masa.
Finalni postupak
1. Kalup za kuglof sa svih strana bogato premazati i posuti brašnom, pa višak ukloniti iz kalupa.
2. U kalup usuti polovinu pripremljene smese i ravnomerno rasporediti. Posuti iseckanim žele bombonama pa na njih rasporediti preostalo testo i sve dobro poravnati.
3. Pripremljeno testo prekriti i ostaviti na toplom mestu, oko pola sata.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 70 minuta.
5. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi a zatim izvaditi iz kalupa i sačekati da se potpuno ohladi.
6. Dekorisati kolač i ostaviti da se masa malo stegne.
7. Kolač iseći pa poslužiti uz čaj ili toplu čokoladu.

Pogledajte i ove kuglofe: carski kuglof, kuglof sa suvim grožđem, kuglof sa pomorandžom,…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!