Kupus na bugarski način (FOTO)

Kupus na bugarski način (FOTO)

SHARE

  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 manja glavica kupusa
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
500 g mlevene junetine
400 ml jogurta
3 jajeta
2 šargarepe
150 g kačkavalja
biber
mešavina začina
ulje

Priprema:

1. Crni luk i šargarepu očistite i isecite na kockice, beli luk ispasirajte.
2. U većoj šerpi zagrejte ulje, pa dodajte crni i beli luk te kratko propržite.
3. Ubacite mleveno meso i šargarepu pa nastavite s prženjem, neprekidno mešajući varjačom, dok meso ne promeni boju.
4. Manju glavicu kupusa očistite od korena i spoljnih listova pa izrendajte. Ubacite u šerpu i nastavite da dinstate u soku koji je povrće pustilo dok kupus ne omekša.
5. Dodajte so, biber i začine po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljite i preručite u nju dinstano meso s kupusom. Prelijte smesom od jaja i jogurta i pospite rendanim kačkavaljem.
7. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C dok korica ne porumeni.

Savet: Ako meso i kupus tokom prženja počnu da se lepe za dno šerpe, dolijte malo vode.

Pripremu recepta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?