Start Kuvamo sa Kuvamo sa: Kuvarancije po Cicinim receptima

Kuvamo sa: Kuvarancije po Cicinim receptima

Foto: Kuvarancije
Foto: Kuvarancije
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g mlevenog mesa
(svinjskog, junećeg, mešanog)
100 g sušenog paradajza
200 g sira trapista
iseckani bosiljak
1 kašika aleve paprike
so, biber
malo ulja ili masti

Priprema:

1. Mleveno meso posoliti, pobiberiti, dodati papriku i začine po želji.
2. Sve dobro izmešati, poklopiti ili prekriti najlon folijom i ostaviti da odstoji neko vreme u frižideru (lakše će se oblikovati i rastanjiti ako je hladno).
3. Ohlađeno meso rastanjiti na alu ili najlonskoj foliji na debljinu oko 1 cm.
4. Preko mesa ravnomerno rasporediti iseckan sir i suvi paradajz (tanke kriške sira biće manje vidljive a sir isečen na štapiće biće vidljiv i dati potreban kolorit i strukturu rolatu od mesa).
5. Podižući foliju zajedno s mesom umotati rolat. Zatim prebaciti u tepsiju obloženu papriom za pečenje i premazati uljem ili mašću.
6. Peći u rerni ugrejanoj na 250ºC pa čim se stavi u rernu temperaturu smanjiti na 220ºC i peći meso 20-ak minuta (meso ne bi trebalo da se prepeče i presuši dugim pečenjem).

Savet: Preporučljivo je koristiti masnije meso za pripremu ovog rolata jer u suprotnom rolat može biti suv a u toku pečenja će dodatno izgubiti na sočnosti. Poenta ovog recepta jeste u mirisu i ukusu dimljenog suvog paradajza kao začina mesu, zato se ne pojavljuju sastojci kao što su crni i beli luk, jaja ili prezle.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!