Start Kuvamo sa Kuvamo sa vama – Vesna Pavlović iz Požarevca otkrila nam je da...

Kuvamo sa vama – Vesna Pavlović iz Požarevca otkrila nam je da rado kuva po našim receptima

Kuvamo sa vama
Foto: Guliver/Thinkstock

Kao što su mnogi od vas mogli da primete, jedna Vesna nas redovno prati i komentariše. Tako je bilo i ovog puta, kada smo objavili poziv da želimo da Kuvamo sa vama i tako postanete član našeg tima.

Naime, naša čitateljka Vesna Pavlović (44), iz Požarevca, javila nam se prva, sa pripremljenim jelima i ocenila iste sa posebnom radošću. Ovom prilikom upoznaćemo se malo bolje sa Vesnom i pokušati da otkrijemo šta misli o portalu, kako izgleda jedan dan u njenom životu, koliko često i šta voli kuva itd.

Osim što kuvanje voli i svakodnevno kuva, Vesna svakodnevno posećuje portal, uglavnom u jutarnjim satima. Tada pogleda šta je novo na portalu, ostavi komentar i nastavlja sa redovnim aktivnostima. U toku dana, kad god sam u mogućnosti, pogledam šta se dešava na portalu, a ako mi naša kćerkica (pre)uzme tablet, ja obavezno uveče, pred spavanje, uđem na portal. Savršeni ste, ništa ne bih menjala, ukusi se razlikuju, a vi za svakoga imate po nešto – kaže Vesna i nastavlja – što se tiče kuvanja, svakodnevno kuvam. Nakon ispijanja jutarnje kafice sa Slobodanom – mojim mužem, krećem u kuhinju. Kuvanje mi nije obaveza već zadovoljstvo. Uživam u spremanju hrane, slaniša, a i slatkiša.

Kako izgleda dan porodice Pavlović?

Pošto naša kćerkica ide u predškolsko od 14-18 h, suprug i ja se dogovorimo ko će je tog dana odvesti u predškolsko. Nakon što ih ispratim, završavam kućne poslove (peglanje, pranje i sl.). Ukoliko imamo slobodnog vremena dok se Anđela ne vrati, često pozovemo prijatelje ili odemo do njih na kafu. Kada Anđela dođe, odemo do grada, u kraću šetnju. 

Svakom domaćinstvu potrebne su i namirnice, pa je tako i kod nas. U nabavku odlazimo muž ili ja, mislim na svakodnevne potrepštine, a za veću kupovinu odlazimo zajedno u veće markete, gde nabavimo namirnice za naredni period. Letnje dane provodimo na selu i tada zaista uživamo u prirodi i lepotama koje selo pruža. Uz sve obaveze, uvek imam vremena za vaš, a i naš, predivan portal i za spremanje raznih specijaliteta. Od septembra naša kćerkica polazi u prvi razred i eto novih, slatkih, obaveza u našoj kući ali ostajemo uz portal jer je postao deo naših života. Reči hvale upućujem i redakciji časopisa “Pošalji recept”, sa kojima sarađujem skoro četiri godine bez problema.

Bez kog kuhinjskog pribora ne biste mogli da se snađete?

Ne bih mogla bez tiganja, šerpi (koristim Metalac posuđe i prezadovoljna sam).

Koju kuhinju najviše volite i koje je Vaše omiljeno jelo?

Najviše volim našu, srpsku, kuhinju i obožavam sarmu. Zatim, tu u jela od mesa. Uostalom, muž, kćerka i ja obožavamo meso pripremljeno na različite načine.

Vesna je ovog puta isprobala (belo)lučene paprike i paketiće sa piletinom i krompirima i domaći hleb (kako da vam testo uvek uspe). Utiske možete pročitati na sledećoj strani, kao i u komentarima ispod linkovanih recepata.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here