Start Vaši recepti Kuvane kifle

    Kuvane kifle

    Recept Daniele Bašić iz Novog Sada

    Kuvane kifle

    • 90 min
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    300 ml tople vode ili mleka
    60 ml ulja
    70 g rastopljenog putera
    40 g kvasca
    2 kašičice šećera
    soli po ukusu
    600 g brašna

    Priprema:

    1. U mlakom mleku razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.
    2. Potom u polovinu brašna dodati ulje, puter, nadošli kvasac i posoliti po želji. Uz postepeno dodavanje preostalog brašna zamesiti glatko testo, pogodno za rad. Prekriti i ostaviti da nadođe.
    3. Nadošlo testo podeliti na 12 jednakih delova, svaki rastanjiti na 3-5 mm debljine, pa ih čvrsto urolati.
    4. Formirane kifle prekriti krpom i ostaviti ih pola sata da nadođu.
    5. U dublju šerpu staviti 3-4 l vode, dodati kašičicu šećera i sačekati da provri.
    6. Kifle (sa rupičastom kašikom) spuštati u ključalu vodu i ostaviti je na pet sekundi.
    7. Izvaditi kifle, pa ih ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
    8. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 15-20 minuta, dok ne porumene.

    Pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak možete pogledati na sledećoj strani…