Start Glavna jela Supe i čorbe Lagana krem čorba od karfiola

Lagana krem čorba od karfiola

Foto: Mica kuvarica
Foto: Mica kuvarica
  • 35min
  • 4 porcije
  • Lako

Sastojci:

1 manji karfiol
1 crni luk
1/2 manjeg celera
1 l pilećeg bujona
2 dl mleka
50 g pančete
peršunov list
so, biber

Priprema:

1. Na malo ulja ispržiti sitno iseckanu pančetu dok ne porumeni, a zatim izvaditi na tanjir.
2. Na istom ulju ispržiti sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Zatim dodati celer isečen na kockice i karfiol iskidan na cvetiće.
3. Naliti pilećim bujonom i kuvati oko 20 minuta dok povrće ne omekša.
4. Posoliti i pobiberiti po ukusu i promešati.
5. Nakon toga usitniti štapnim mikserom, dodati mleko i kuvati još 2 minuta.
6. Odgore posuti seckanim peršunom i kockicama pržene slanine.

Savet: U pripremi čorbice umesto karfiola može se koristiti brokoli.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!