Start Glavna jela Testa Lazanje karbonara

Lazanje karbonara

Foto: Thinkstock

Sastojci:

– 500 g kora za lazanje
– 2 čena belog luka
– 300 g šampinjona
– 100 g stišnjene šunke
– 100 g suvog vrata
– 2 dl soka od paradajza
– 100 g kečapa
– 2 dl pavlake
– 300 g kačkavalja
– origano, so, biber
– 1 kašičica šećera
– 4 kašike ulja

Priprema:

1. Šampinjone iseći na listove, suvi vrat i stišnjenu šunku na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti beli luk pa dodati seckane šampinjone. Dinstati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
3. Zatim dodati prašku šunku i suvi vrat te kratko propržiti. Sipati sok od paradajza koji je prethodno pomešan sa šećerom, dodati kečap, origano i začine po ukusu, i kratko prokuvati. Skloniti sa ringle, dodati pavlaku i promešati.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i dno prekriti korama za lazanje, premazati sa malo pripremljenog fila i posuti kačkavaljem. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, a završiti sa kačkavaljem.
5. Pripremljene lazanje staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC i peći dok ne porumene.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!