Start Deserti Lešnik šnite

Lešnik šnite

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
Za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika sirovih mlevenih lešnika
4 kašike brašna
1 kašika kakaoa
Za fil:
7 jaja
300 g šećera
200 g putera
200 g prže nih mlevenih lešnika
Za dekoraciju:
3 šlaga

Priprema:
Kora:
1. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati šećer dok se ne otopi.

2. Zatim postepeno dodavati jedno po jedno žumance pa potom brašno, mlevene lešnike i kakao muteći sve vreme.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180C. Pečenu koru poprečno preseći napola da se dobiju 2 kore.
Fil:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 150 g šećera i mutiti da se otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom i kuvati na pari dok se ne zgusne.
3. Ohlađenu smesu od žumanaca sjediniti sa umućenim puterom i lešnicima, dodati šam od belanaca i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom i preklopiti drugom korom.
2. Dekorisati umućenim šlagom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!