Start Glavna jela Morski plodovi Lignje na kineski način

Lignje na kineski način

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 800 g očišćenih lignji
– 1 manji svež krastavac
– 1 veća mlada šargarepa
– 100 g kupusa
– 200 g šampinjona
– 50 g gustina
– prstohvat đumbira
– 2 čena belog luka
– 1 dl soja sosa
– ulje, mešavina začina

Priprema
1. Lignje iseći na kolutove, a krake ostaviti u komadu.
2. Krastavac i mladu šargarepu zajedno sa korom iseći na polukrugove, kupus na kocke, a šampinjone na listove.
3. Beli luk očistiti i ispasirati.
4. Lignje i povrće začiniti po ukusu a potom uvaljati u gustin i propržiti u voku na vrelom ulju da lignje omakšaju, a povrće ostane hrskavo. Potom ocediti od suvišne masnoće.
5. Posebno na malo ulja propržiti pasirani beli luk. Sjediniti đumbir, soja sos, 1 dl vode, jednu kašičicu gustina i začine po ukusu pa dodati belom luku i sve zajedno kratko prokuvati.
6. U pripremljeni umak dodati prženo povrće i lignje pa sve promešati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!