Start Glavna jela Riba Lignje punjene šampinjonima

Lignje punjene šampinjonima

  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 800 g očišćenih lignji
– srednje veličine
– 200 g šampinjona
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 kašike seckanog
– peršuna
– 1 dl belog vina
– 70 g pirinča
– 200 g zelenih maslina
– 0,5 dl maslinovog ulja
– 4 dl soka od paradajza
– mešavina začina

Priprema:

1. Telo lignji ostaviti u komadu a krake iseći na kockice.
2. Crni luk i šampinjone iseći na kockice, a beli luk sitno iseckati.
3. Polovinu maslina ostaviti u komadu a ostatak iseći na kockice.
4. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati krake lignji i šampinjone te i njih kratko propržiti.
5. Potom dodati pirinač i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pirinač ne nabubri. Zatim dodati seckane masline i začine po ukusu te promešati.
6. Pripremljenim filom napuniti lignje a otvore pričvrstiti čačkalicom (lignje ne treba previše puniti da tokom kuvanja ne bi popucale).
7. Posebno sjediniti sok od paradajza, preostalo maslinovo ulje, belo vino i 3 dl vode pa kratko prokuvati. Potom dodati ostatak fila, peršun, masline u komadu i punjene lignje pa sve zajedno kratko prokuvati.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!