Start Zimnica Ljutenica – zimnica koja se ne može izbeći

Ljutenica – zimnica koja se ne može izbeći

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 2 tegle
  • Lako

Sastojci:

5 kg crvenih mesnatih paprika
1.5 kg paradajza
15 g šećera
10 ml vinskog sirćeta
40 ml ulja
3-4 čena belog luka
3 ljute papričice
so

Priprema:

1. Paprike oprati, osušiti i ispeći pa složiti u najlonsku kesu kako bi bile lakše za ljuštenje. Kada se potpuno ohlade, paprike oljuštiti i očistiti od semenki a zatim samleti.
2. Paradajz oprati, iseći na kriške i samleti u vodenici za meso. Ljute papričice takođe samleti.
3. U široj posudi, na umerenoj temperaturi kuvati paradajz dok polovina tečnosti ne ispari. (reducira se).
4. Dodati pripremljenu papriku, šećer, sirće, ulje, so prema ukusu i rendani luk pa kuvati još 3-4 minuta.
5. Pred kraj dodati mlevene ljute papričice i dobro promešati.
6. Oprane i tople tegle puniti toplom smesom, zatvoriti, pokriti toplim prekrivačem i ostaviti da se ohladi.
7. Hladne tegle složiti na predviđeno mesto.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!