Losos u lisnatom testu – zalogaj koji zavodi

Losos u lisnatom testu – zalogaj koji zavodi

SHARE
Losos u lisnatom testu
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g lososa bez kože
500 g lisnatog testa
1 kašičica suve mirođije
1 jaje (žumance)
1 kašika vode
so, biber
25 g rastopljenog putera

Priprema:

1. Ribu oprati, papirnim ubrusom upiti višak tečnosti i pincetom ukloniti zaostale kosti.
2. Začiniti solju i biberom, pa ostaviti sa strane.
3. Lisnato testo rastanjiti na pobrašnjavljenoj površini na debljinu oko 0,5 cm i podeliti na dva dela.
4. Testo laganim pokretima premazati rastopljenim puterom i jedan deo posuti mirođijom.
5. Zatim, na začinjen deo položiti ribu i prekriti drugom polovinom testa.
6. Rubove testa premazati s malo vode, sastaviti testo i istanjiti pritiskajući prstima. Zatim, viljuškom pritiskati obod kako se testo ne bi tokom pečenja otvorilo.
7. Preneti na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati žumancetom umućenim sa malo vode, čačkalicom probosti testo na par mesta, posoliti i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta tj. dok testo ne dobije lepu rumenu boju.
8. Izvaditi iz pećnice, ostaviti da se malo prohladi pa poslužiti uz sveže pripremljenu salatu.

Preporučujemo i recept za viršle u lisnatom testu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?