Start Deserti Lubenice

Lubenice

Foto: Bakini slatkiši
Foto: Bakini slatkiši

Sastojci:
Za crveni deo:
80 g margarina
80 g šećera u prahu
2 tvrdo kuvana žumanceta
150 g mlevenog keksa
malo ruma
crvena kolačarska boja
čokoladne mrvice
Za zeleni deo:
1 belance
150 g šećera u prahu
150 g mlevenih oraha
zelena prehrambena boja
Priprema:
Crveni deo:
1. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati narendana žumanca i još malo mutiti.
2. Dodati malo ruma, crvenu boju i mleveni keks i umesiti rukama. Napraviti od crvene smese deset loptica veličine većeg oraha.
Zeleni deo:
1. Umutiti belance u sneg, postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst šam. Umešati orahe i zelenu prehrambenu boju, pa ručno umesiti testo. Podeliti dobijenu smesu na deset delova
pa oblikovati kugle. Svaku kuglu pomoću oklagije istanjiti u manji krug.
2. Crvene loptice obložiti istanjenim zelenim krugovima i ostaviti da se ohlade.
Finalni postupak:
1. Svaku oblikovanu loptu iseći na četiri dela i dekorisati čokoladnim mrvicama da bi dobile izgled kriške lubenice.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!