Start Predjela Mafini sa tikvicama

Mafini sa tikvicama

DH
DH

Sastojci:
– 90 g kukuruznog brašna
– 100 g pšeničnog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 20 g parmezana
– 2,5 dl jogurta
– 0,5 dl maslinovog ulja
– 120 g pilećeg parizera
– 2 jajeta
– 1 tikvica
– so

Priprema
1. Tikvice očistiti i izrendati na krupno rende, a parizer iseći na kockice.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti prašak za pecivo, parmezan, kukuruzno i pšenično brašno.
3. Posebno umutiti jogurt, maslinovo ulje i jaja. Dodati smesu od brašna i dobro izmešati.
4. Potom dodati tikvice i malo soli po ukusu te promešati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom pa u svako udubljenje sipati dve kašike pripremljene smese. Zatim posuti sa malo parizera i preliti ostatkom fila od tikvica.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!