Start Kako napraviti Majonez iz vaše kuhinjice – za tren oka

Majonez iz vaše kuhinjice – za tren oka

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 10 min
  • 600 ml
  • Lako

Sastojci:

280-300 ml ulja
1 kašičica senfa
1 kašičica sirćeta
1 jaje
1 kuvano žumance
so, biber

Priprema:

1. U staklenu teglu dodati izmrvljeno žumance, jaje, senf, sirće, so, i biber pa blago umutiti viljuškom.
2. Postepeno dodavati ulje u tankom mlazu uz neprekidno mućenje štapnim mikserom.
3. Kako se smesa bude mutila tako odizati štapni mikser sa dna posude i dalje mutiti. Ukoliko je potrebno, dodati još malo ulja.
4. Smesa treba da bude gusta i svilenkasta. Probati i začiniti prema ukusu.
5. Čuvati u poklopljenoj tegli u frižideru 7-10 dana.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!