Start Deserti Kolači Mak kocke – ukus koji će vas opustiti

Mak kocke – ukus koji će vas opustiti

Mak kocke sa glazurom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 70 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Biskvit
6 jaja
300 g šećera
2 vanil-šećera
200 ml ulja
300 ml mleka
300 g brašna
½ limuna (kora)
1 prašak za pecivo
250 g nemlevenog maka
Glazura
200 g šećera u prahu
½ limuna (sok)
1 kašika tople vode

Priprema:

Biskvit
1. Jaja penasto umutiti pa dodati šećer, vanil-šećer, koru limuna i nastaviti sa mućenjem. Kada smesa postane bledožuta i šećer se dobro sjedinio sa jajima dodati ulje i nastaviti sa mućenjem.
2. Postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo, uz neprekidno mućenje.
3. U umućenu smesu dodati mleko i mak pa sve sjediniti.
4. Pripremljenu smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa ravnomerno rasporediti.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 50 minuta.
6. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa iseći na kocke.
Glazura
1. Pomešati vodu i sok od limuna pa dodati u šećer u prahu.
2. Brzo mešati da se šećer što bolje istopi i poveže.
3. Pripremljenu glazuru preliti u tankom mlazu preko isečenih kolača.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!