Start Trikovi i saveti Mali saveti a velika pomoć – zlatna pravila za pripremu kolača

    Mali saveti a velika pomoć – zlatna pravila za pripremu kolača

    Foto: Stockfood
    Foto: Stockfood
    Bez obzira da li ste početnici ili veterani u pripremi kolača, osnovno je poštovati pravila. Ovog puta poslušajte neke od bakinih pravila kojih se pridržavala svaki put kada je pripremala kolače:
    *sve sastojke izvadite iz frižidera ½ sata pre početka rada i izmerite ih
    *prašak za pecivo pomešate sa brašnom pre nego što brašno dodate u smesu
    *kakao u prahu pomešate sa malo vrelog ulja kako bi boja bila što intenzivnija i kako se bolje sjedinio sa ostalim sastojcima
    *uvek koristite papir za pečenje ili da posudu dobro premažete puterom a zatim pospete brašnom kako se kolači ne bi lepili
    *pre pečenja kolača uvek treba ugrejati rernu
    Pored navedenog dobro je znati i da je za pripremu kolača u većini slučajeva mnogo pogodniji šećer u prahu od kristal šećera; belanca se bolje mute ako su hladna; sneg od belanaca dodaje se na kraju u umućenu smesu i blagim pokretima ruke promeša a zatim se …

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!