Start Trikovi i saveti Mali saveti: Evo kako da pripremite savršenu kajganu

    Mali saveti: Evo kako da pripremite savršenu kajganu

    ID-100187479

    I obroci koji se pripremaju često i rutinski mogu biti fenomenalnog ukusa.

    Možda vam se čini da je kajgana jedno od najjednostavnijih jela i da nije potrebno mnogo veštine da pripremite ukusan obrok. Međutim, mali trikovi mogu da prave razliku između običnog i jela koje mami osmeh.

    Ovako se priprema najukusnija kajgana

    1. Ne kuvajte na visokoj temperaturi

    Ovo je veoma važno – pripremajte kajganu na niskoj temperaturi. Naravno, biće vam potrebno više vremena da se spremi, ali smanjuje se rizik da dobijete suva ili zagorela jaja.

    2. Nemojte dugo pržiti

    Važan trik za pripremu ukusne kajgane je da znate kada je pravi trenutak da isključite ringlu. Jaja će nastaviti da se prže na zaostaloj temperaturi. Isključite ringlu dok su jaja još uvek vlažna, ali ne previše.

    3. Koristite sveža jaja

    Sveža jaja su ukusnija, pa je tako mnogo bolja kajgana napravljena od namirnice koja nije duže od nedelju dana bila u frižideru.

    4. Mešajte jaja

    Da bi kajgana bila kremastija, potrebno je da češće mešate jaja i razbijate krupne komade jaja.

    5. Umutite jaja neposredno pre pripreme

    Već umućena jaja ne bi trebalo dugo da stoje pre pripreme. Dobro umućena jaja formiraju penu i tako će kajgana biti vazdušasta i mekana.

    6. Nemojte dodavati tečnosti

    Odolite iskušenju i možda već ustaljenoj praksi da dodajete jajima mleko ili drugu tečnost. Tako ćete dobiti previše vlažnu kajganu.

    7. Izaberite dobar tiganj

    Birajte tiganj u zavisnosti od toga koliko jaja pripremate. Veliki tiganj nije dobar izbor ako spremate kajganu od samo dva jajeta, niti bi trebalo kajganu od više jajeta da spremate u minijaturnom tiganju.

    8. Dobro umutite jaja

    Nemojte prestati s mućenjem jaja dok ne postanu potpuno homogena.

    9. Začinite kajganu pred kraj pripreme

    Kako savetuje čuveni kuvar Gordon Remzi, kajganu bi trebalo posoliti i začiniti neposredno pred kraj prženja. Ukoliko posolite prerano, kajgana može biti vodenasta.

    Izvor: Stvar ukusa
    Foto: Freedigitalphotos.net/rakratchada torsap

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!