Start Kuvamo sa Mandise – slatko pecivo sa nugat kremom iz Natašine slatke kuhinjice

Mandise – slatko pecivo sa nugat kremom iz Natašine slatke kuhinjice

Madlene
Foto: Moja slatka kuhinja
  • predpriprema 1 h
  • 30 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

2 jajeta
100 g šećera
110 g putera
100 ml mleka
125 g jogurta
250 g brašna
½ kesice praška za pecivo
prsohvat soli
125 gr čokoladnih kapljica
(ili sitno seckane čokolade)
I još
12 kašičica nugat krema

Priprema:

1. Nugat krem sipati u male silikonske kalupe (npr. za praline) i ostaviti ih 1 sat u zamrzivaču, da se masa stegne. Ovaj korak nije neophodan ali će vam olakšati rad.
2. Mleko i jogurt sjediniti. Brašno sjediniti sa praškom za pecivo. Puter otopiti i ostaviti da se prohladi.
3. Žicom umutiti jaja sa šećerom i solju, onoliko da se masa poveže.
4. Dodati puter, uz neprestano mešanje, mleko sa jogurtom i brašno. Sve vreme mešati i postepeno dodavati sastojke.
5. U dobro sjedinjenu smesu dodati čokoladne kapljice ili seckanu čokoladu i promešati.
6. Silikonske kalupe premazati puterom i u kalup stavljati po jednu kašiku dobijene smese.
7. U sredinu staviti po zaleđenu pralinu nugat krema, pa preliti kašikom smese.
8. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC, dvadeset minuta.
9. Izvaditi iz pećnice, ostaviti da se prohladi, izvaditi iz kalupa i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!