Manje muke u kuhinji uz par saveta

    Manje muke u kuhinji uz par saveta

    SHARE

    Kulinarski saveti
    Foto: Guliver/Thinkstock
    Dobrih saveta u kuhinji nikad dosta, a ove bi svakako trebali znati.
    Kada izvadite tortu ili kolač iz rerne ostavite kalup za pečenje na na vlaženoj krpi nekoliko minuta. Tada ćete bez poteškoća izvaditi biskvit koji se neće raspasti ili zalepiti za krajeve.
    Varivu koje se lagano krčka dodajte svež sok jednog limuna. On će spojiti sve suptilne ukuse koje ste dodali varivu u jednu aromatičnu celinu.
    Pre nego što mikserom umutite omekšali puter i šećer u posudu sipajte vruću vodu. Ostavite je u posudi minut-dva, prospite, a zatim obrišite. Ubacite puter i šećer koji će se lakše i brže povezati.
    Kada blanširate zeleno povrće (zapamtite, dovoljno je svega nekoliko minuta), isperite ga hladnom vodom kako bi se zaustavio proces kuvanja i zadržala zelena boja hlorofila u povrću.
    Niste sigurni da li su jaja sveža? Uronite jedno jaje u čašu vode. Ako potone – dobro je. Ako pliva – pokvareno je!
    Ako su šargarepa, celer i rotkvice izgubili hrskavost i postali mekani, potopite ih u ledenu vodu u koju ste dodali krišku sirovog krompira. Povrće će oživeti i biti sveže.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    NEMA KOMENTARA

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?