Marinirana ćuretina

Marinirana ćuretina

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

500 g ćurećeg belog mesa
400 g prokelja
2 dl jogurta
100 g majoneza
1 kašičica senfa
1 kašičica mlevene paprike
1/2 kašičice belog luka u
prahu
mešavina začina
1 kašičica mirođije
30 g margarina
biber

Priprema:

1. Ćureće belo meso iseći na šnicle i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Posebno sjediniti jogurt, majonez, senf, mlevenu papriku, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dobro umutiti kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. Ćureće šnicle uvaljati u pripremljenu marinadu pa ostaviti u frižideru 120 min.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju mariniranu ćuretinu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
5. Prokelj očistiti, staviti u šerpu i naliti vodom. Dodati margarin, mirođiju i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok prokelj ne omekša, a potom ga procediti.
6. Pečenu ćuretinu poslužiti uz prokelj.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?