Start Glavna jela Marinirane skuše na grčki način

Marinirane skuše na grčki način

marinirane skuse

Priprema:
1. Ribu očistiti i oprati, pa nakapati sokom od jednog limuna i ostaviti da odstoji oko 20 minuta.
2. Za to vreme crni luk, šargarepu i peršun iseći na kolutove, a papriku i celer na rezance. Beli luk sitno iseckati.
3. Pripremljeno povrće staviti u lonac, naliti belim vinom i vodom, pa dodati lovorov list i sok od drugog limuna.
4. Posoliti, pobiberiti po ukusu, pustiti da provri, pa poklopiti i ostaviti da se kuva na umerenoj vatri oko 45 minuta.
5. U međuvremenu, dok se povrće kuva, mariniranu ribu posoliti, uvaljati u brašno i ispržiti na zagrejanom maslinovom ulju, a zatim ih poređati u vatrostalnu posudu.
6. Kada je povrće skuvano, dodati nekoliko kašika ulja u kome se pržila riba i seckan peršunov list, pa sve dobro promešati.
7. Dobijenom, vrućom marinadom preliti poslaganu ribu i pustiti da se ohladi, a zatim staviti u frižider da odstoji preko noći. Pre služenja zagrejati jelo u rerni oko 10 minuta.

Recept Gordane Živković iz Bele Palanke
Recept Gordane Živković
iz Bele Palanke

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!